Big Data

Medbring egne data til DTU Diploms projektorienterede Big Data-kursus

Systematisk indsamling, oprensning, lagring og analyse af data, og rapportering og evnen til at reagere og handle på baggrund af dem - har potentialet til at transformere forretningen i mange virksomheder.

Klassiske discipliner som data mining og data warehousing baserer sig på fast definerede dataformater og databaseskemaer, som ikke rækker når datamængderne bliver meget omfattende, heterogene, inkonsistente og med varierende informationer.

Her skal man videre end de relationelle databaser rækker. Big Data lagres typisk distribueret og replikeret i en NoSQL-database på et cluster af maskiner styret af Hadoop, i skyen eller på egne servere. 

Kursusforløb

Du bliver præsenteret for de større Big Data platforme og visualisering i skyen. Du få også mulighed for at arbejde med egne data med mulighed for visualisering, klassifikation, machine learning og identifikation af outliers. Der vil være kort introduktion til den matematik, som det forudsætter man kan anvende, til at arbejde med mangedimensionale data.

Derpå etablerer vi vores eget Big Data-miljø med et Hadoop-cluster og NoSQL-datalager til egne data, arbejder med opsamling, konvertering, scripting og oprensning af heterogene datasæt, ligesom der gives en introduktion til administration og vedligeholdelse af et Linux-cluster med Hadoop.

Ofte er data så omfattende, at det ikke kan svare sig at lave et udtræk til en beregning - i stedet sender man beregningen til de enkelte maskiner i clusteret, sådan at udtræk og analyser kan udføres distribueret og parallelt (MapReduce). Afslutningsvis går vi videre med mere fleksible frameworkds og arbejder med Apache Spark og RDD (Resilient Distributed Datasets).

Projektorienteret forløb

Fra midt i kurset arbejder vi projektorienteret med et selvvalgt datasæt og problemstilling, for eksempel fra din virksomhed - og du vil selvfølgelig have mulighed for individuel sparring, hjælp og vejledning til at lagre, behandle, analysere og modellere dine egne data.

Forudsætninger og krav

Du skal have kendskab til programmering, og ønske om at lære mere programmering. I kurset introduceres R, Java og scripting. Egen PC (med Mac, Windows eller Linux) medbringes.

Afhængig af dine datas størrelse må du regne med at afsætte midler til lagring og behandling af disse. 

 

Tilmelding

KontaktJacob Nordfalk
Lektor
DTU Diplom
jacno@dtu.dk

 

 

 

Kontakt

John Aasted Sørensen
lektor
DTU Diplom
35 88 52 35

KontaktRoger Munck-Fairwood
Studieleder
DTU Diplom
Studieleder.itd@diplom.dtu.dk


 

 

Kontakt sekretariatet

Center for Videreuddannelse
DTU Diplom
Lautrupvang 15
2750 Ballerup
E-mail: cv@diplom.dtu.dk

Tlf. 3588 5100 (mandag-torsdag, kl. 10.00-14.00)

 

 


 

 

Personlig vejledning

Har du brug for vejledning eller specifikke spørgsmål til uddannelserne, kan du tale med en af vores studievejledere.

Tilmeld dig personlig vejledning 

https://www.cv.diplom.dtu.dk/Diplomuddannelser/IT-Diplomuddannelsen/Big-Data
18 AUGUST 2019