Cyber defence og ledelsesansvar

Cyber-sikkerhed er blevet en mere kompleks udfordring for virksomheder, og anses ikke alene for at være et ansvar for it-medarbejdere men også for ledelsen, som skal sikre løbende vedligeholdelse samt være på forkant med relevante cybersikkerhedsløsninger.  

Med dette modul lærer du om de organisatoriske aspekter og det ledelsesmæssige ansvar forbundet med at opretholde virksomhedens sikkerhed og ansvar i forhold til kunder, myndigheder m.fl.

Du får konkrete værktøjer og metoder til udvikle og formulere en cyber-sikkerhed strategi samt et risk management program til netop din virksomhed. Ligesom du vil opnå færdigheder til at kunne identificere sikkerhedsrisici samt udvælge de rette sikkerhedsforanstaltninger.

Du vil opnå færdigheder til kategorisering af information med CIA (Confidentiality, Integrity og Availability), således at virksomhedens datatyper kan kategoriseres sikkerhedsmæssigt. Ligesom det sikkerhedsmæssige ansvar i virksomheden i relation til kunder, myndigheder m.fl. behandles.

Du vil med dette modul opnå færdigheder til at sætte arbejdet med cyber defence i system i din virksomhed. 

Der undervises ud fra en holistisk tilgang til informationssikkerhed og risk management. Det er helt centralt, at der etableres og proaktivt arbejdes med cyber defence i hele virksomheden. Der vil være introduktion og gennemgang af hhv. Dansk og EU-lovgivning på sikkerhedsområdet:

Modulet kan tages online. Undervisningen streames og er interaktiv. Desuden optages undervisningen, så du kan se den på et senere tidspunkt. Du kan selv vælge om du vil være tilstede i klassen eller benytte dig af online mulighederne. Du beslutter dig uge for uge.

Modulet er på 5 ECTS-point.

Se uddybende beskrivelse af modulet

 

Tilmelding

KontaktRoger Munck-Fairwood
Studieleder
DTU Diplom
Studieleder.itd@diplom.dtu.dk


 

 

KontaktHenrik Tange
Lektor, DTU Diplom
2078 3278
htan@dtu.dk


 

 

Litteraturlister

Personlig vejledning

Har du brug for vejledning eller specifikke spørgsmål til uddannelserne, kan du tale med en af vores studievejledere.

Tilmeld dig personlig vejledning 

https://www.cv.diplom.dtu.dk/Diplomuddannelser/IT-Diplomuddannelsen/Valgfrie-moduler/Cyber-Defence-og-ledelsesansvar
18 AUGUST 2019