Sikker implementering af systemer

Lær om de væsentlige teknologivalg og designprincipper, som muliggør sikre systemer, og om sikker opbygning af netværk og databaser samt strategier for beskyttelse af data.

Når virksomheden skal sikre data under transport og ved opbevaring, er det vigtigt at vælge en sikker og tilstrækkelig hurtig kryptografisk algoritme. For at kunne træffe et fornuftigt valg er det nødvendigt at kende de mest brugte algoritmer. Det er ligeledes vigtigt at sikre en sikker opbygning af netværk og databaser, ligesom det er nødvendigt at have en strategi inden for cyber-sikkerhed.

Med dette modul får du viden om sikker netværksopbygning og dataopbevaring samt de mest brugte sikkerhedsalgoritmer. På kurset introduceres symmetriske og asymmetriske algoritmer samt ECC (Elliptic Curve Cryptography). Derudover vil HASH algoritmer samt brug af digitale signaturer gennemgås. Desuden vil du blive introduceret til de mest brugte sikkerhedsprotokoller (Diffie-Hellman nøgledistribution, Kereberos, X.509, PgP, SSL/TLS). Der arbejdes ligeledes med backup systemer og brug af honeypots.

Modulet kan tages online - et fleksibelt undervisningsforløb.

Modulet er på 5 ECTS-point

Se uddybende beskrivelse af modulet

 

Tilmelding

KontaktRoger Munck-Fairwood
Studieleder
DTU Diplom
Studieleder.itd@diplom.dtu.dk


 

 

KontaktHenrik Tange
Lektor, DTU Diplom
2078 3278
htan@dtu.dk


 

 

Litteraturlister

Personlig vejledning

Har du brug for vejledning eller specifikke spørgsmål til uddannelserne, kan du tale med en af vores studievejledere.

Tilmeld dig personlig vejledning 

https://www.cv.diplom.dtu.dk/Diplomuddannelser/IT-Diplomuddannelsen/Valgfrie-moduler/Sikker-implementering-af-systemer
18 AUGUST 2019