Netværksforsvar og angrebshåndtering

På kurset gennemgås principperne i defence / attacks med udgangspunkt i forskellige NIST (National Institute of Standards and Technology) anvisninger. Derudover vil der være gennemgang af lovgivning samt implementering af vision/mission med relation til kurset Cyber defence og ledelsesansvar.

På kurset ses der på trusler og sårbarheder, malware og anbefalede kryptografiske løsninger med reference til kurset "Sikker implementering af systemer"

Kurset behandler ligeledes sikkerhedsmæssige retningslinier for data under transport, opbevaring og processering. Der arbejdes med Intrusion Preventing Systems (IPS) samt metasploit, ligesom der arbejdes med Intrusion Detection Systems (IDS) og opsætning af firewalls. Endeligt præsenteres principperne omkring genopretning af data samt sikkerhedsaudit og evaluering.

Kurset kan tages online. Undervisningen streames og er interaktiv. Desuden optages undervisningen, så du kan se den på et senere tidspunkt. Du kan selv vælge om du vil være tilstede i klassen eller benytte dig af online mulighederne. Du beslutter dig uge for uge.

Modulet er på 5 ECTS-point.

Se uddybende beskrivelse af modulet

 

Tilmelding

KontaktRoger Munck-Fairwood
Studieleder
DTU Diplom
Studieleder.itd@diplom.dtu.dk


 

 

KontaktHenrik Tange
Lektor, DTU Diplom
2078 3278
htan@dtu.dk


 

 

Litteraturlister

Personlig vejledning

Har du brug for vejledning eller specifikke spørgsmål til uddannelserne, kan du tale med en af vores studievejledere.

Tilmeld dig personlig vejledning 

https://www.cv.diplom.dtu.dk/diplomuddannelser/it-diplomuddannelsen/valgfrie-moduler/netvaerksforsvar-og-angrebshaandtering
18 AUGUST 2019